Skip to content


“Worms” answer

question 1 :

(17 x 33) / 100 = 5.61 5.61 x 7 +17 = 56.27 After 7 weeks there are nearly 56 worms.

Question 2 :

999 = 5.61x+ 17 999 - 17 = 5.61x x = 982 / 5.61 x = 175.04 There will be 999 worms after 175 weeks.

Question 3 :

9 x 6 x 6 = 324 After 1 day, birds eat 324 worms. 3 x 324 = 972 If they begin eating at sunday, wednesday they should have eaten 972 worms.

Posted in Group5.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Erling says

    The answers you gave on 1 and 2 are wrong.

    1) you have to use this formula: K=K0(1+r)^n (y=b*a^x)
    r is persent, and n is the number of weeks.

    K=17*(1,33)^7 = 125,144
    there will be 125 worms after 7 weeks.

    2) We now use the same formula:
    999=17*(1.33)^x
    x=log(999/17)/log(1,33)
    x=14,28
    it will take 15 weeks to make 999 worms

You must be logged in to post a comment.